Asociaţia AutoCrono - pagina principală despre AutoCrono şi formular de contact Caută pe Autocrono.ro
Poza zilei:
Interviuri:
Primul raliu pentru Ramona Rusu
Winter Rally Covasna a fost debutul meu in aceasta ramura a motorsportului si m-am gandit sa va povestesc si voua pe scurt din experianta mea.
citeşte tot articolul >>
Echipajul Sebi Barbu/Răzvan Hulea
Echipajul sibian s-a impus la clasa rezervată maşinilor cu două roţi motrice şi a terminat pe 5 în clasamentul general.
citeşte tot articolul >>
Hideg Krisztian castiga Winter rally Covasna 2016
Hideg Krisztián: “Lupta cu Gergo Szabo si Antal Kovacs a fost deschisa pana la ultimele probe”
citeşte tot articolul >>
Norbert Major/Robert Major
Norbert Maior a debutat la Trofeul Primaverii
citeşte tot articolul >>
Echipajul Toader/Badea a testat gheaţa de la Covasna! Cu succes, chiar!
Cu siguranţă că o cursă pe zăpadă şi gheaţă nu se compară cu un raliu propriu-zis din campionatul intern
citeşte tot articolul >>
Video: Campionatul National de Endurocross - Râşnov

Avancronică

Comunicat de presă nr.2 - Cupa Mediașului 2017

Cupa Mediașului, restart pentru performanță

Mediaș, oraș în sărbătoare, atestat documentar acum 750 de ani, alături de evenimentele culturale, sociale, muzicale sau pentru copii, a mai adăugat o filă în istoria sa și în motorsportul românesc.

Duminică 27 august a.c. forfota orașului s-a mutat pe Hula Baznei. Cu mic, cu mare, spectatorii prezenți la Cupa Mediașului "au pus țara la cale" în arșița soarelui și i-au răsplătit pe concurenți cu aplauze.

Competițiile există datorită pasiunii și implicării oamenilor. Trei cavaleri ai sportului cu motor din Mediaș au pus umărul la pregătirea și organizarea acestei etape: Dulăcioiu Ovidiu, Roșca Florin și Hermann Melczer.

"Am reușit să readucem cursele auto acasă și cu sprijinul important al primăriei Mediaș. Este un traseu frumos, apreciat de toți participanții, care are și anumite capcane ascunse. Acest aspect s-a văzut și în ieșirea în decor a autoturismului condus de bunul meu prieten Roșca Florin, un pilot determinat și foarte muncitor, care poate merge pe acesta și cu ochii închiși. Suntem mulțumiți de ceea ce ne-a oferit ziua de astăzi. Suntem fericiți că am terminat cu bine o competiție atât de frumoasă. Am avut emoții mari! Ne-am dorit să iasă totul bine, nu am avut incidente, iar munca tuturor s-a încheiat cu bine. Un motiv în plus de satisfacție îl avem datorită voluntarilor care au înțeles ce au de făcut. Mulțumim tuturor! Vă așteptăm cu drag și anul viitor la Mediaș," a declarat Dulăcioiu Ovidiu.

Bucuria și satisfacția localnicilor a fost evoluția fiecărui pilot. Șerban Andrei, remarcat și aplaudat de spectatori, a precizat: "Știam traseul de la Mediaș, însă starea inițială a drumului nu îți permitea să desfășori o cursă de viteză în coastă. Organizarea acestei etape reprezintă un moment important în istoria motorsportului românesc, în continuarea tradiției și în dezvoltarea lui. Excelentă atmosfera de aici. A fost o zi minunata, pe un traseu superb alaturi de oameni frumosi si buni. A fost un antrenament de bun augur pentru Trofeul Teliu. Vreau să-i felicit pe toți cei implicați în organizarea acestei competiții. Cred că este momentul să se desfășoare la Mediaș și o etapă din campionatul național în sezonul următor și nu numai."

L-am revăzut în acțiune pe Octavian Tirnovean în calitate de deschizător la volanul unui autoturism de stradă cu suspensiile modificate. Prin evoluția sa tânărul și talentatul pilot a reușit să-i introducă pe spectatori în lumea fascinantă a curselor de viteză în coastă.

"Ce zi!! A fost fain, a fost superb! Nu pot să stau departe de lumea motorsportului și fac tot ce pot pentru a evolua în curse. Îmi doresc să revin la prima dragoste, la raliuri. Felicitări tuturor!", ne-a mărturisit Octavian.

Nirișteanu Dan și-a făcut debutul în competițiile automobilistice în anul 1979. Experiența acumulată în raliuri, rallycross, slalom paralel, în competițiile de viteză pe circuit sau de viteză în coastă a "transpirat" în Cupa Mediașului. Este un exemplu pentru generațiile ce-l urmează.  A concurat fără reticențe, cu aplomb, respect și a rămas în sufletul celor care  i-au văzut evoluția.

"În sfârșit am participat pe un traseu nou și foarte frumos. Îmi place foarte mult aici și îmi doresc să revin. Păcat că nu au venit mai mulți piloți din campionatul național. Am câștigat experiență pe un traseu deosebit. Bravo!", a menționat Nirișteanu Dan.

Viitorul motorsportului românesc este de bun augur. Au concurat în campionatul regional, alături de piloți titrați din campionatul național, 4 juniori în lupta pentru cununa cu lauri: Hanea Mihnea, Kiss Szilard, Pasko Peter și Ciuntu Sebastian.

Ciuntu Sebastian a debutat în cursele de slalom paralel în anul 2016. În acest an În campionatul de slalom paralel ocupă locul 2 la juniori și locul 6 în clasamentul Open. Pregătit pe băncile de școală ale unuia dintre cei mai iubiți piloți români, Vali Porcișteanu, Ciuntu Sebastian a făcut următorul pas în cariera de pilot, cursele de viteză în coastă.

"Am participat pentru prima oară la un concurs pe asfalt. Aderența este diferită pe asfalt față de macadam unde mașina nu ascultă de tine dacă nu faci ceea ce trebuie. Și pe macadam și pe asfalt, la competițiile de viteză în coastă, nu ai loc de greșeala. M-am înscris pe ultima suta de metri și am concurat cu o mașină setată pentru macadam. Fără ajutorul lui Nirișteanu Dan care mi-a imprumutat un set de anvelope nu aveam ce să fac aici. Pentru viitor îmi propun să particip în CNVC2, să acumulez cât mai multă experiență pentru ca ulterior să-mi fac debutul în raliuri. Mulțumesc mult celor care-mi sunt alături," a precizat Ciuntu Sebastian.

După competițiile de karting, viteză pe circuit, îndemanare, de autoslalom, Tanasie Antonia - Ioana a gustat din adrenalina curselor de viteză în coasta la Râșnov unde și-a făcut debutul în Campionatul de Viteză în Coastă 2. Cupa Mediașului a reprezentat o șansă bună pentru a acumula experiență.

"Foarte bună decizia de a înființa CNVC 2, o rampa de lansare pentru toți cei care doresc să-și facă debutul în competițiile auto. Motivele pentru care trebuie să treci prin acest campionat sunt: bugetul mai mic, acumularea și schimbul de experiență, verificarea și valorificarea potențialului. Stilul de condus diferă la circuit față de cursele de viteză în coastă. Pasiunea contează. Poti avea și momente mai puțin bune, poți să greșești și trebuie să înveți din greșeli. Avansat sau începător poți avea momente în care să suspini. Important este să continui," a declarat Tanasie Antonia - Ioana.

Aflat la debutul competițional Vincze Emil Csaba a încheiat cursa în Top 10 la etapa regională și pe locul 2 în clasamentul debutanților.

"A fost o zi extraordinară. Am trecut cu bine peste primele emoții de la urcare. Ceea ce nu am înțeles este modul de cronometrare. Timpii comunicați la urcare față de cei afișați la coborare au diferit mult și cred că aici trebuie să fac tot ce pot pentru a schimba acest aspect, diferența fiind de peste 6 secunde. Este frustrant și nu cred că este bine. Promit să lucrez cu federația (n.r.: Federația Română de Automobilism Sportiv) pentru a corecta acest aspect. Organizare, oameni și traseu de nota 10. Mă bucur că am reușit să rup câteva aplauze," a mărturisit Vincze Emil Csaba.

Orha Claudiu face spectacol dar își păstrează cadența în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2.

"O probă foarte frumoasă de tehnică și viteză. În primele ace de par mi-am încălzit bine gumele și am trăit o senzație unică, generată probabil de viteză, concentrare și atmosferă. Parcă mergeam printr-un tunel de oameni. Super! Nimic nu se compară cu adrenalina generată de spectatori, parcă nici nu mai vezi altceva. Este o senzație aparte, frumoasă de care avem nevoie în acesta ramură sportivă. Daca vor mai organiza la Mediaș curse le sugerez să aibe parcul închis în oraș. Felicitări pentru acest demers, pentru organizare și ospitalitate," a menționat Orha Claudiu.

Priceput sau nu la mașini nu poți să rămâi indiferent la sunetul unui Ferrari. Doi italieni cu suflet de roman au evoluat pe Hula Baznei: Armando Battocchi si Alessandro Pietta.

"Pentru mine este cel mai frumos traseu pe care am concurat aici în România. După etapele din campionatul național m-am decis să concurez și la o cursă din campionatul regional. A fost o etapă foarte frumoasă. Nu am cunoscut traseul și acest lucru a fost o mare provocare. La cursele de urcare concentarea trebuie să fie maximă, trebuie să gasești echilibrul și forța pentru a fi constant, echilibrat dar mai bun decat adversarii. Foarte frumoasă atmosfera. Îmi doresc să revin," a conchis Alessandro Pietta.

Susținută de Primăria Municipiului Mediaș, Cupa Mediașului a fost organizată de Clubul Auto Crono sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție-Serviciul Rutier  Sibiu, Poliția Municipală Mediaș, Poliția locală Mediaș, al Inspectoratului de Jadarmi Județean Sibiu, respectiv Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

Sponsor principal: METALUBS INTERNATIONAL

Parteneri tehnici: Generali SA, Bosch Service, Gammis SRL, Konsta Mare, Med Service, Arodent, BAT Service, Magnum Group, Maxi tools serv, Roatir.

 

Podium Cupa Mediasului 2017

Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 - Clasament Open 2RM

1. Ionescu Claudiu Ionut #166 / VW Golf2

2. Orha Claudiu #172 / Mitsubishi Colt

3. Martincsek Zoltan #175 / Peugeot 205 GTI

Campionatul Regional

1. Armando Battocchi #6 / Ferrari 458 Challeng

2. Serban Andrei #14 / Skoda Fabia

3. Alessandro Pietta #80 / Ferrari 458 Challeng

Pasionații sportului cu motor pot să-i revadă pe concurenți pe 16 septembrie a.c. la Măgherani, județul Mureș când se va disputa a IX-a etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 și etapa a III-a din cadrul Campionatului Regional de Coastă.

###

Ofiter de presa: Dan STRĂUȚI

Credit foto: Dan STRĂUȚI

 

 

 

 

Comunicat de presa nr.1

08.08.2017

Cupa Mediasului, provocarea din inima Ardealului

Medias, orasul in care stilurile arhitectonice, de la gotic la cel renascentist sau neoclasic, la baroc si iti rasfata sufletul cu valorile traditionale, va fi gazda unui concurs automobilistic. Dupa pauza competitionala, viteza in coasta revine in atentia sportivilor si a pasionatilor de motorsport.

Pe data de 27.08.2017 se va desfasura etapa VIII-a din Campionatul National de Viteza in Coasta Divizia 2 si etapa II-a din Campionatului Regional de Viteza in Coasta, Cupa Mediasului. Pe un traseu nou, impecabil,

 

"Pilotii consacrati cat si cei debutanti, pot gusta adrenalina competitiilor de coasta pe un traseu nou. In aceste conditii, batalia pentru podiumul etapei are o miza si mai mare. Sportivii au la dispozitie 3 manse de concurs pentru a stabilii cel mai bun timp. Acestia vor trebui sa parcurga itinerariul cu precizie, fara greseala, sa-si stapaneasca emotiile, sa fie rapizi pe distante scurte. Va fi desemnat castigator pilotul care stabileste prin cumul cel mai bun timp din doua manse. Suntem pregatiti si asteptam un numar cat mai mare de iubitori ai acestui sport, " a declarat Simon Arpad - ACS CLUB AUTO CRONO Sf. Gheorghe.

Maestru al sportului, Hangu Florin ramane unul dintre stalpii sportului cu motor in Romania. Pilot, navigator, profesor, formator, Hangu Florin este omul care are un sfat bun pentru orice sportiv: "De peste 40 de ani nu s-au mai desfasurat competitii pe Hula Mediasului. Marin Dumitrescu este singurul pilot in viata care a concurat si pe acest traseu. Privit de pe margine sau chiar de la volanul unei masini, traseul pare usor, insa concurentii nu trebuie sa cada in capcana unui itinerariu impecabil. Sunt viraje ac de par si viraje de viteza, lungi. Este un traseu unde concentrarea pilotului trebuie sa fie maxima, nu exista relaxare. Este necesar sa ramai conectat la ceea ce urmeaza, sa stii cand sa ataci, cand sa inchizi virajul, cum sa-ti mentii viteza pentru a avea un rezultat bun si nu in ultimul rand pentru a evita o iesire in decor generata de o greseala de pilotaj. Secretul succesului depinde de antrenamentul fiecaruia. Indiferent de esalonul in care concurezi trebuie sa cunosti foarte bine traseul, sa-l intelegi, sa te antrenezi. Doar asa vei reusi sa pui in valoare ceea ce a-i invatat la scoala de pilotaj. Nu poti sa te joci la un concurs. Munca, seriozitatea, antrenamentele si perseverenta sunt elementele de baza pentru performanta. Fiecare concurs este o gura de oxigen de care trebuie sa profite sportivii, fiecare competitie este o caramida in cariera. Ideea de a relua o competitie la Medias a fost primita cu bratele deschise si se bucura de sustinerea autoritatilor locale."

Restrictii de circulatie pe durata competitiei:

Pe perioada competitiei automobilistice, circulatia publica va fi restrictionata pe data de 27.08.2017, in intervalul orar: 10:30-13:00, 13:30-16:00 si 16:30-18:30 pe sectorul de drum DN14A de la iesirea din Medias (str Baznei) spre Iernut -Târnăveni pe o lungime de 3 km.

Sustinut de Primaria Municipiului Medias, Cupa Mediasului este organizat de Clubul Auto Crono sub tutela Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului de Politie-Serviciul Rutier  Sibiu, Politia Municipala Medias, Politia locala Medias, al Inspectoratul de Jadarmi Judetean Sibiu, respectiv Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu.

Sponsor principal: METALUBS INTERNATIONAL

Program:

Orele 11.10-12.20: Recunoasteri I, II (cu start la 30 de secunde)
Orele 12.20-13.00: Antrenamente oficiale - I
Orele 13.00-13.30: Pauza, deschiderea circulatiei 1

Orele 13.45-15.45: Mansele de concurs I,II

Orele 16.00-16.30: Pauza, deschiderea circulatiei 2

Orele 16.45-18.30: Mansa de concurs III
Orele 19.00: Afisarea rezultatelor provizorii
Orele 19.30: Festivitatea de premiere

Date tehnice traseu:

Traseul  de pe DN 14A, pe care vor fi cronometrati concurentii, are o lungime de 3 km, panta maxima este de 10%, latimea minima 6,0 metri, iar diferenta de altitudine dintre start si finis este de 133 metri.

Regulamentul particular poate fi consultat pe autocrono.ro

###

Ofiter de presa : Dan Străutiînapoi la lista de competiţii


Metalubs
autorally.ro
laca.ro | © Asociaţia AutoCrono - 2018 Toate drepturile rezervate
acasă | competiţii | arhivă VTM | şcoală de pilotaj | film | vânzări auto | piloţi covăsneni | foto amatori | contact