Asociaţia AutoCrono - pagina principală despre AutoCrono şi formular de contact Caută pe Autocrono.ro
Poza zilei:

Avancronică

Trofeul Sugas Bai – Campionatul Național de Viteza în Coasta – Divizia 2, 15-16 iunie 2019

 

Mijlocul lunii iunie ne aduce la Sugaș Băi etapa spectaculoasa de Viteza în Coasta – Divizia a doua. După o etapa fantastica organizata în cel mai mic detaliu la Sfânta Ana, sunetul cailor putere se va muta de aceasta data în pădurea de la Sugaș Bai. Pe traseul ce leagă Sfântu Gheorghe de Sugaș, participanții își vor dovedi măiestria si talentul în lupta cu miimile cronometrului.

“Pe traseul de la Sugas Bai  primele competitii le-am organizat in anul 2010. In fiecare an etapa de la Sugas făcea  parte din Campionatul Regional de Coasta, iar de anul trecut face parte din divizia 2 nationala. In anul 2008 am organizat si o etapa nationala de coasta, fiind castigata de Golner Heinz pe un Audi RS4 iar etapa 10-a  de Hora Lucien -Ford Escort Cosword.

Trofeul Sugas Bai METALUBS este organizat de Club Auto Crono, sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu clubul Pro Motor Harghita. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Covasna și se bucura de sprijinul Inspectoratului de Politie – Serviciul Rutier Covasna, Inspectoratul de Jandarmi-județul Covasna dar și de sprijinul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenta-Covasna.

Sponsorul principal al etapei este furnizorul de produse METALUBS HIGH LUBRICATION, gamele de produse fiind foarte diversificate. Acestea se pot aplica în mai multe domenii, precum: auto, industrie, utilaje industriale, motociclete sau biciclete,” ne-a declarat Simon Arpad – organizatorul evenimentului.

Desfășurat pe o lungime de 3,8km și o lățime de 5,5m, traseul ales pentru aceasta etapa se bucura de peisaje încântătoare dar, mai ales de viraje spectaculoase ce îți taie răsuflarea la fiecare pas. Pentru ca este o etapa despre spectacol, prietenie și curaj, la indemnul organizatorilor, pilotul și instructorul de drift Gabi Imre a răspuns acestei provocări. După ce a cucerit alături de echipa sa PPG RACING TEAM trasee precum Transfăgărășan, Transrarau și Transaplina, Gabi a acceptat provocarea de a participa la etapa de Viteza în Coasta – divizia 2 de la Sugas Bai.

“Da, spun provocate pentru ca este un traseu total diferit fata de cele montane pe care am mai făcut drift. Este rapid și tehnic, dar foarte îngust, nefiind loc de erori. Vin sa fac spectacol și abia aștept sa auziți sunetul motorului V8 în pădurea de la Sugaș,” ne-a spus Gabi Imre.

Și pentru ca Gabi nu poate trai singur aceste senzații, oferă locul din dreapta pentru 3 persoane dornice de aventura. Prin tragere la sorti duminica dimineața va extrage trei persoane ce îl vor însoți în aceasta aventura.

“Un traseu care va satisface toate pretențiile piloţilor şi anume: o compoziție perfectă a carosabilului, cu porțiuni de viteză alternând cu viraje tehnice, selectiv în alegerea traselor şi care va impune un ritm foarte alert. Foarte importantă pentru parcurgerea acestui traseu este memoria topografică a piloților, având în vedere vegetația densă care obturează de multe ori configurația virajului.

Urez tuturor piloților un parcurs fără greșeala şi să învingă cel mai bun! Pe acest traseu s-a organizat în anul 1976 un concurs promoțional de VTM care a fost câştigat de Silviu Olaru din Sf. Gheorghe concurând pe Dacia 1100,” a mărturisit profesorul Florin Hangu.

Parteneri media: Háromszék, Székely Hírmondó, Covasna Media.ro, Mesagerul de Covasna, Sepsi Rádió, Friss Rádió,  We Radio Sf. Gheorghe, Sláger Rádió.
Parteneri media online: FRAS.ro, Autostiri.ro, Autorally.

Credit foto: Dan Strauti – Autostiri.ro

Program

Sâmbătă   15.06.2019:

Orele 11.10-12.20: Recunoașteri I, II (cu start la 30 de secunde)
Orele 12.20-14.00: Antrenamente oficiale
Orele 14.00-14.30: Pauza, deschiderea circulației

Orele 14.45-18.30: Manșe de concurs I,II,III

Orele 19.00: Afișarea rezultatelor provizorii
Orele 19.30: Festivitatea de premiere

Duminică  16.06.2019:

Orele 09.10-10.20: Recunoașteri I, II (cu start la 30 de secunde)
Orele 10.20-12.00: Antrenamente oficiale
Orele 12.00-12.30: Pauza, deschiderea circulației

Orele 12.45-16.30: Manșe de concurs I,II,III

Orele 17.00: Afișarea rezultatelor provizorii
Orele 17.30: Festivitatea de premiereînapoi la lista de competiţii


Metalubs
autorally.ro
laca.ro | © Asociaţia AutoCrono - 2002 - 2021 Toate drepturile rezervate
acasă | competiţii | arhivă VTM | şcoală de pilotaj | film | vânzări auto | piloţi covăsneni | foto amatori | contact