15. Winter Rally Covasna

HU A Kovászna Winter Rally programunkat a a Bethlen Gábor Alap és Magyarország Kormánya támogatja

RO Programul nostru Winter Rally Covasna,  este susținut de Fondul Gábor Bethlen și de Guvernul Ungariei

EN The Winter Rally Covasna program is supported by the Gábor Bethlen Fund and the Government of Hungary

 

Julyan Telijski și Aleksandar Dimitrov sunt câștigătorii ediției XV a Winter Rally Covasna

Data: 06 Februarie 2022 / Alte competitii
  • La al doilea său raliu din carieră, Julyan Telijski, pilot de viteză în coastă în Bulgaria, secondat de Aleksandar Dimitrov, a obținut victoria ediției din acest an a Winter Rally Covasna, locul unde, în urmă cu un an, debuta oficial la raliuri, alături de același navigator și la volanul aceluiași Mitsubishi Lancer Evo IX

   Echipajul Yulyan Telijski și Aleksandar Dimitrov a început cu dreptul ediția din acest an a raliului covăsnean, încheiând cea mai lungă probă specială a raliului - Mica Siriu, pe poziția a treia, victoria fiind obținută de conaționalii Georgi Yankov și Cvetan Baldjiev, cu un avans de 9,6 secunde în fața lor, în timp ce poziția secundă le-a revenit lui Paulo Soria și Marcelo Der Ohannesian. Totuși, prima victorie de probă specială pentru Telijski nu s-a lăsat mult așteptată, bulgarul fiind mai rapid cu 1,1 secunde decât Soria și cu alte 2,6 secunde decât Yankov, pe cei 9 km ai probei "Korpás". Astfel, la finalul primei bucle, Georgi Yankov rămânea lider cu un avantaj de 5,8 secunde în fața lui Paulo Soria, iar Yuliyan Teliyski îl urmă pe argentinian la alte 1,1 secunde. Prima specială a buclei secunde de sâmbătă a adus și victoria surpriză, Paulo Soria și Marcelo Der Ohannesian fiind mai rapizi 2,3 secunde decât Telijski și 13,4 decât Georgi Jr. Geradzhiev, pe cei 9 km ai probei "Bețașu". După cum relatam și în rezumatul primei zile, pe fondul unor probleme personale, Ovidiu Costea i-a cedat locul său lui Norbert Maior, la volanului Peugeot-ului 208 R2. Profitând de acest lucru, tânărul sportiv brașovean s-a impus pe "Mica Siriu Invers", fiind mai rapid cu 6,6 secunde decât Telijski și cu alte 2 secunde decât Yankov. Acest lucru a făcut ca Teliyski să rămână lider provizoriu cu un avans minim de 3,8 secunde în fața lui Soria, respectiv cu aproape 19 secunde în fața lui Yankov. 

   Cea de-a doua și ultima zi de concurs a adus o nouă victorie de probă specială pentru Georgi Yankov și Cvetan Baldjiev, cei doi fiind mai rapizi cu 7,5 secunde decât Norbert Maior și Mircea Onofrei pe cei 8,5 km ai probei "Halom 1", în timp ce poziția a treia le-a revenit celorlalți bulgari aflați la bordul modelului Mitsubishi Lancer Evo IX, Julyan Telijski și Aleksandar Dimitrov. La întoarcere, pe "Halom Invers 1", liderul Julyan Telijski a demonstrat că evoluția sa din ziua anterioară nu a fost o simplă întâmplare, câștigând speciala cu un avans de 3,2 secunde în fața lui Marcel Cioltan și Ioan Popa, în timp ce Yankov s-a clasat al treilea la 8 zecimi în spatele românilor. Bulgarul Teliski și-a continuat parcursul în același ritm, reușind să se impună și pe a doua trecere a probei "Halom" cu start din Comandău, fiind mai rapid cu 9,8 secunde decât ocupantul poziției secunde, Paulo Soria, în timp ce a treia poziție i-a revenit lui Cioltan, românul fiind mai rapid cu numai 4 secunde decât Vilmot și Camarda. Doar că, pe ultima probă specială, Telijnski a comis o greșeală care l-a costat victoria probei, ceea ce a făcut ca Iankov să-și adjudece victoria cu un avans de 8 zecimi în fața lui Soria și la 8,6 secunde în fața lui Cioltan.

   Astfel, în urma a 8 probe speciale, a 93,2 de km cronometrați și un total de 144 de km, Julyan Telijski și Aleksandar Dimitrov și-au adjudecat victoria ediției cu numărul 15 a Winter Rally Covasna, fiind urmați în clasamentul general de conaționalii Georgi Yankov și Cvetan Baldjiev la o diferență de , respectiv de Paulo Soria și Marcelo Der Ohannesian la o diferență de aproape 2 minute.

   La clasa RC2, echipajul DTO Rally Team formát din Cristi Dolofan și Traian Pavel nu au avut nicio emoție și s-au impus în toate cele 8 probe speciale ale raliului, obținând victoria la clasă împotriva adversarilor Emil-Csaba Vincze și Sorin Colceriu. 

   Cu o victorie în clasamentul general și alte 5 la clasa RC4, Paulo Soria și Marcelo Der Ohannesian au obținut la debutul în România și prima victorie, fiind urmați în clasamentul clasei de către Georgi Jr. Geradzhiev și Georgi Gadzhev la 01:10 minute, respectiv la alte 5 minute și jumătate de către campionii naționali en-titre la două roți motrice, Mihai Manole și Marc Banca.

   După o bătălie superbă pe fiecare km de probă specială dată între Mihnea Hanea și Mihai Dumitrescu, victoria clasei RC5 la ediția din acest an a raliului covăsnean, i-a revenit celui dintâi amintit, secondat de Adrian Pavel. Cei doi clujeni au obținut victoria clasei grație celor 4 victorii de probă specială, fiind la final mai rapizi cu 9,2 secunde decât Mihai Dumitrescu și Bogdan Nițescu, în timp ce Sebastian Scîrlet și Adi Iliescu, au completat podiumul clasei, profitând și de problemele întâmpinate de Silvan Cimpoeșu și frumoasa debutantă, Alexia Parteni. 

   Nu credem că mai este nevoie de prezentări pentru câștigătorii clasei 11, acolo unde, Julyan Telijski și Aleksandar Dimitrov au avut parte de un sfârșit de săptămână deosebit, reușind două victorii din tot atâtea posibile. În urma lor, la 30,9 secunde au fost urmați de conaționalii și prietenii lor Georgi Yankov și Cvetan Baldjiev, în timp ce poziția a treia la clasă le-a revenit lui Marcel Cioltan și Ioan Popa, la o diferență de aproape 2 minute de echipajul bulgar învingător.

   Victoria ultimei dar nu celei din urmă clasă, a fost adjudecată de echipajul maghiar Miklós Csáthy și Roland Janovich cu modelul Lada VFTS, cei doi fiind mai rapizi cu 28,5 secunde decât Balázs "Vadmagyar" Kiss și Péter Pálfi pe modelul Lada VAZ 2105, în timp ce, la prima participare cu modelul Lada VFTS pe zăpada din Covasna, Tibor Tajmel și István Kovács au completat podiumul clasei 12, la o diferență de aproape 2 minute de câștigătorii Janovich-Csáthy. 

Credite foto: Bogdan Barabas • ABimages.ro; Balázs Attila & Erdély Bálint-Előd • RallyPhoto Hunters Team

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN - jurnalist sportiv autorally.ro

 

RO /HU/EN

RO

Mai puțin de-o săptămână până la Winter Rally Covasna, ediția a XV-a

Primul raliu organizat 100% pe zăpadă și gheață din țara noastră, Winter Rally Covasna își sărbătorește cea de-a 15-a ediție, raliul urmând să se desfășoare în perioada 4-6 februarie, totalizând 93,20 de km cronometrați împărțiți în 8 probe speciale

 

Raliul de la Covasna a adunat la start de-a lungul anilor, nume importante ale automobilismului sportiv autohton, european și chiar și mondial. Printre piloții cu experiență bogată și palmares impresionant care s-au aflat la startul etapei covăsnene i-am regăsit pe Valentin Porcișteanu, Dan Gîrtofan, Giacomo Costenaro, Alberto Battistolli, Constantin Aur, Simone Tempestini, Szabó Gergő, Marco Tempestini, Gunther Graef dar și navigatori deosebiți precum Fabrizia Pons, Sergiu Itu, Sebastian Itu, Florin Hangu, Doru Vrajă, Dorin Pulpea, Marc Banca sau Sorin Colceriu.

 

Ediția din acest an a raliului covăsnean îi așteaptă pe concurenți cu 2 zile de concurs și un total de 141 de km din care 93,20 de km cu probe speciale. Raliul debutează în mod oficial vineri, 4 februarie, cu Shakedown-ul, ce va avea loc în intervalul orar 10:00-15:00. Ziua de sâmbătă intră în acțiune cu 4 probe speciale totalizând 59,20 de km cronometrați, derulându-se pe drumul dintre Comandău și Mica Siriu. Începând cu ora 09:03, prima mașină de concurs va porni de la startul probei „Mica Siriu” cu o lungime de 20,60 de km, urmând ca la întoarcere, după etapa de legătură prin zona Cireșu, prima mașină de concurs să pornească de la start pe proba „Korpás”, pentru cei cunoscători, locul de start fiind la intersecția de la „Y”. După o regrupare și vizită prin parcul de service, a doua buclă a zilei va începe cu proba „Bețașu” la ora 13:19 cu prima mașină de concurs, finișul fiind la aceeași intersecție în „Y”. După etapa de legătură, echipajele se vor alinia la startul probei „Mica Siriu Invers”, de unde prima mașină de concurs este programată să ia startul la ora 14:21.

 

A doua și implicit, ultima zi de concurs aduce cu ea alte 4 probe speciale și restul de 34 de km, ziua desfășurând-se pe sectorul de drum Comandău – Benedek. Prima mașină de concurs va lua startul pe proba „Halom 1” la ora 08:33, iar spre deosebire de ediția de anul trecut, acum traseul nu o va lua nici spre stânga dar nici spre dreapta la intersecția de la pod, ci finișul va fi marcat chiar acolo, de unde, după o scurtă regrupare, echipajele se vor întoarce pe „Halom Invers 1”, începând cu ora 09:26. După o regrupare și vizită în parcul de service asemănătoare zilei precedente, echipajele vor reveni pentru bucla secundă, proba „Halom 2” debutând la ora 10:59 în timp ce la întoarcere, pe „Halom Invers 2”, prima mașină de concurs este programată să ia startul la ora 11:52. 

 

Pentru echipajele participante dar și interesate de participare, vă aducem în atenție și programul recunoașterilor, astfel că, joi, în intervalul orar 10:30 – 17:30, vor putea fi efectuate recunoașteri pe toate probele inclusiv pe Shakedown, în timp ce vineri, programul pentru recunoașteri va fi cuprins între orele 08:00 – 15:00 pentru toate probele speciale.

 

Câștigătorii edițiilor anterioare:

2007 • Cătălin Berari și Florin Hangu – Mitsubishi Lancer Evo VI

2008 • Ioan Pescaru și Andra Lavric – Volkswagen Golf II

2009 • Daniel Onoriu și Gabriel Tiura – Mitsubishi Lancer Evo VIII

2010 • Cătălin Berari și Mihai Sandu – Mitsubishi Lancer Evo X

2011 • Valentin Porcișteanu și Alina Bunica & Mitsubishi Lancer Evo IX

2012 • Szabó Gergő și Borbély Károly – Mitsubishi Lancer Evo IX

2013 • Szabó Gergő și Borbély Károly – Mitsubishi Lancer Evo X

2015 • Simone Tempestini și Dorin Pulpea – Subaru Impreza

2016 • Hideg Krisztián și Kerék István – Mitsubishi Lancer Evo IX

2017 • Valentin Porcișteanu și Dan Dobre – Mitsubishi Lancer Evo IX

2018 • Kovács Antal și Istovics Gergő – Ford Fiesta R5 MkI

2019 • Kovács Antal și Istovics Gergő – Ford Fiesta R5 MkI

2020 • Simone Tempestini și Sergiu Itu – Subaru Impreza

2021 • Dan Gîrtofan și Tudor Mârza – Škoda Fabia Rally2

 

Analizând și trecând prin lista câștigătorilor edițiilor anterioare, observăm un succes deosebit pentru modelele japoneze produse de Mitsubishi, acestea înregistrând 8 victorii în 14 ediții desfășurate. Totuși, lipsa modelelor Rally2/R5 de pe lista provizorie a ediției din acest an face ca spectacolul și nivelul competițional să se amplifice, întrucât la start sunt prezente atât echipaje de tradiție înscrise la clasa NAT11 cât și unele noi dar foarte experimentate la Rally4.

Fotografii realizate de Balázs Attila.

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN – jurnalist sportiv autorally.ro

 

HU

Kevesebb mint egy hét a 15. Kovásznai Téli Rallyig

Romániaiban egyedi jellegü, havas- jeges úton megrendezett rallye, a Kovászna Téli Rally 15. versenyét ünnepli. A rally február 4-6-án lesz, összesen 93,20 km időmérős gyorsasági szakaszon.

 

Az elmúlt években a kovásznai rally rajtjain a helyi, európai, sőt a világ motorsportjának nevei is megjelentek. A kovásznai rally rajtjára álló, hatalmas tapasztalattal rendelkező pilóták között találtuk: Valentin Porcișteanu, Dan Gîrtofan, Giacomo Costenaro, Alberto Battistolli, Constantin Aur, Simone Tempestini, Szabó Gergő, Marco Tempestini, Gunther Graef és szintén csodálatos segédpilótákat mint például Fabrizia Pons, Sergiu Itu, Sebastian Itu, Florin Hangu, Doru Vrajă, Dorin Pulpea, Marc Banca vagy Sorin Colceriu.

 

Az idei kovásznai rally, 2 verseny nappal és összesen 141 km-rel várja a versenyzőket, ebből 93,20 km gyorsasági szakaszokkal. A rally hivatalosan február 4-én, pénteken kezdődik a Shakedown-nal, amely 10:00 és 15:00 óra között fog zajlani. A szombati nap 4 összesen 59,20 km-es gyorsasági szakaszokkal indul a Kommandó és Mica Siriu közötti úton. 09:03-tól indul az első autó a 20,60 km hosszú „Mica Siriu” szakasz rajtjáról, majd a Cireșu körzetén átvezető csatlakozási szakasz után az első autó a „Korpás” szakaszon indul, és azoknak akik ismerik, a rajthely az „Y” felőli kereszteződésben lesz. Átcsoportosítás és szervizpark látogatás után a nap második köre a „Bețașu” szakaszon indul 13:19-kor az első autóval, a cél ugyanabban a „Y” kereszteződésben lesz. A csatlakozási szakasz után a csapatok felsorakoznak a „Mica Siriu Fordítva” szakasz rajtjánál, ahonnan a tervek szerint 14:21-kor fog indulni az első autó.

 

A második és egyben utolsó versenynap további 4 gyorsasági szakaszt és a hátralévő 34 km-t hoz magával, a nap a Kommandó – Benedek útszakaszon fog zajlani. Az első autó 08:33-kor indul a „Halom 1” szakaszon, és a tavalyitól eltérően most a híd kereszteződésénél nem balra vagy jobbra halad az útvonal, a cél pont ott jelölik, ahonnan  rövid átcsoportosítás után a versenyzők visszatérnek a „Halom Fordítva 1-be”, 09:26-kor. Az előző naphoz hasonló átcsoportosítás és szervizpark látogatás után a csapatok visszatérnek a második körre, a 10:59-kor kezdődő „Halom 2” szakaszra, míg visszafelé a „Halom Fordítva 2-n” az első autó a tervek szerint 11:52-kor fog indulni.

 

A résztvevő csapatoknak, és az érdeklődők figyelmébe ajánljuk a pályabejárási programot, hogy csütörtökön 10:30 és 17:30 között minden szakaszon és a Shakedown  is lehetséges pályabejárás, míg pénteken 08:00 és 15:00 óra között lesz a pályabejárási program minden gyorsasági szakaszon.

 

Az előző kiadások nyertesei:

2007 • Cătălin Berari és Florin Hangu – Mitsubishi Lancer Evo VI

2008 • Ioan Pescaru és Andra Lavric – Volkswagen Golf II

2009 • Daniel Onoriu és Gabriel Tiura – Mitsubishi Lancer Evo VIII

2010 • Cătălin Berari és Mihai Sandu – Mitsubishi Lancer Evo X

2011 • Valentin Porcișteanu és Alina Bunica & Mitsubishi Lancer Evo IX

2012 • Szabó Gergő és Borbély Károly – Mitsubishi Lancer Evo IX

2013 • Szabó Gergő és Borbély Károly – Mitsubishi Lancer Evo X

2015 • Simone Tempestini és Dorin Pulpea – Subaru Impreza

2016 • Hideg Krisztián és Kerék István – Mitsubishi Lancer Evo IX

2017 • Valentin Porcișteanu és Dan Dobre – Mitsubishi Lancer Evo IX

2018 • Kovács Antal és Istovics Gergő – Ford Fiesta R5 MkI

2019 • Kovács Antal és Istovics Gergő – Ford Fiesta R5 MkI

2020 • Simone Tempestini és Sergiu Itu – Subaru Impreza

2021 • Dan Gîrtofan és Tudor Mârza – Škoda Fabia Rally2

A korábbi kiadások nyerteseinek listáját elemezve és végignézve azt látjuk, hogy a Mitsubishi modellek nagy sikert arattak, amelyek 14 kiadásból 8 alkalommal voltak a dobógon. Az idei kiadás ideiglenes listájáról hiányzó Rally2/R5 modellek, de növelik a verseny színvonalát, a 11-es géposztályba bejegyzett csapatok, mind a Rally4-ben új, de nagyon tapasztalt csapatok állnak majd.

A cikket aláírta,

 Cristian OLTEAN – autorally.ro sportújságíró

 

 

ENG

Less than a week until the 15th edition of Winter Rally Covasna

The first rally organized 100% on snow and ice in our country, Winter Rally Covasna celebrates its 15th edition. The rally will take place on February 4-6, with a total of 93.20 km of timed special stages

In the past years, important names of local, european and even world motorsport made their presence at the start of the rally from Covasna. Among the drivers with huge experience who were at the start of the Covasna round, we found Valentin Porcișteanu, Dan Gîrtofan, Giacomo Costenaro, Alberto Battistolli, Constantin Aur, Simone Tempestini, Szabó Gergő, Marco Tempestini, Gunther Graef and also amazing co-drivers such as Fabrizia Pons, Sergiu Itu, Sebastian Itu, Florin Hangu, Doru Vrajă, Dorin Pulpea, Marc Banca or Sorin Colceriu.

 

This year’s edition of the Covasna rally awaits the competitors with 2 days of competition and a total of 141 km, of which 93.20 km with special stages. The rally officially begins on Friday, February 4, with the Shakedown, which will take place from 10:00 to 15:00. Saturday comes into action with 4 special stages totaling 59.20 timed km, running on the road between Comandău and Mica Siriu. Starting with 09:03 AM, the first car will start from the start of the „Mica Siriu” stage with a length of 20.60 km, and on the way back, after the connection stage through the Cireșu area, the first car will start on the „Korpás” stage, for those who know, the starting place being at the intersection from „Y”. After a regrouping and a visit in the service park, the second loop of the day will start with the „Bețașu” stage at 01:19 PM with the first car, the finish being at the same intersection in „Y”. After the connection stage, the crews will line up at the start of the „Mica Siriu Invers” stage, from where the first car is scheduled to start at 02:21 PM.

 

The second and last day of the competition brings with it 4 other special stages and the remaining 34 km, the day taking place on the Comandău – Benedek road section. The first car will start on the „Halom 1” stage at 08:33 AM, and unlike last year’s edition, now the route will take neither left or right at the intersection of the bridge, the finish being marked right there, from where, after a short regrouping, the crews will return to „Halom Invers 1”, starting at 09:26 AM. After a regrouping and a visit to the service park similar to the previous day, the crews will return for the second loop, the „Halom 2” stage starting at 10:59 AM while on the return, on „Halom Invers 2”, the first car is scheduled to start at 11:52 AM.

 

For the participating crews but also for those interested in participating, we bring to your attention the reconnaissance program, so that, on Thursday, between 10:30 and 17:30, it will be possible to carry out reconnaissance on all stages including the Shakedown, while on Friday, the recce program will be from 08:00 to 15:00 for all special stages.

 

Winners of previous editions:

2007 • Cătălin Berari and Florin Hangu – Mitsubishi Lancer Evo VI

2008 • Ioan Pescaru and Andra Lavric – Volkswagen Golf II

2009 • Daniel Onoriu and Gabriel Tiura – Mitsubishi Lancer Evo VIII

2010 • Cătălin Berari and Mihai Sandu – Mitsubishi Lancer Evo X

2011 • Valentin Porcișteanu and Alina Bunica & Mitsubishi Lancer Evo IX

2012 • Szabó Gergő and Bárbély Károly – Mitsubishi Lancer Evo IX

2013 • Szabó Gergő and Bárbély Károly – Mitsubishi Lancer Evo X

2015 • Simone Tempestini and Dorin Pulpea – Subaru Impreza

2016 • Hideg Krisztián and Kerék István – Mitsubishi Lancer Evo IX

2017 • Valentin Porcișteanu and Dan Dobre – Mitsubishi Lancer Evo IX

2018 • Kovács Antal and Istovics Gergő – Ford Fiesta R5 MkI

2019 • Kovács Antal and Istovics Gergő – Ford Fiesta R5 MkI

2020 • Simone Tempestini and Sergiu Itu – Subaru Impreza

2021 • Dan Gîrtofan and Tudor Mârza – Škoda Fabia Rally2

Analyzing and going through the list of winners of previous editions, we notice a great success for the Japanese models produced by Mitsubishi, which recorded 8 victories in 14 editions. However, the Rally2/R5 models missing on the provisional list of this year’s edition increases the show and the level of competition, as at the start will be both traditional crews registered in the NAT11 class and some new but very experienced in Rally4.

 

 Article signed by,

 Cristian OLTEAN – sports journalist autorally.ro

 

  • Tânărul argentinian în vârstă de 28 de ani vine să concureze în România pentru prima oară, cu prilejul celei de-a 15-a ediții a raliului de zăpadă de la Covasna. Campion al clasei Rally3 în țara sa natală în sezonul 2020, Paulo va fi secondat pe probele speciale ale Winter Rally Covasna de către conaționalul său Marcelo Der Ohannesian, un navigator cu o vastă experiență în competițiile europene și mondiale de raliuri

   Despre Paulo Soria putem spune că a debuta în anul 2014 la vârsta de 20 de ani, în una din etapele țării sale natale, mai exact, Rally de Lavalle, unde, secondat de Javier Lopez, argentinianul s-a clasat al patrulea la clasă cu modelul Volkswagen Gol. După 2 ani de la debut, acesta obținea primul său titlu din carieră, la clasa A în cadrul Cupei Mar Y Sierras, ca mai apoi, în sezonul 2020 să debuteze pe pământ european cu ocazia Rally Adriatico din Italia, iar puțin timp după să pornească în cadrul Raliului Sardiniei, parte din Campionatul Mondial de Raliuri

   Sezonul trecut, Paulo Soria și-a făcut debutul în Campionatul European de Raliuri la volanul unui Renault Clio Rally5, avându-l în dreapta pe același Der Ohannesian. La prima etapă a sezonului, Raliul Poloniei, Soria a făcut o impresie foarte bună, obținând victoria clasei Rally5 și cea în cadrul Cupei Clio susținută de TOK Sport. Deși a doua etapă din Letonia nu i-a adus decât o clasare după podium, Raliul Romei a venit cu o nouă clasare pe podium pentru echipajul argentinian. Ediția cu numărul 50 a Raliului Cehiei i-a adus lui Paulo un rezultat tras la indigo cu cel din Letonia, iar după absențele din Raliul Azorelor și Rally Serras de Fafe, Soria a revenit în forță odată cu Raliul Ungariei, obținând o nouă victorie de senzație la clasă și în cadrul cupei monomarcă. 

   Ultima participare a lui Paulo Soria a avut loc în ultima etapă de european, unde la Raliul Insulelor Canare, argentinianul l-a avut în dreapta pe experimentatul Sergiu-Sebastian Itu, cei doi pornind de la start cu un Renault Clio Rally4, un model de clasă superioară celui cu care Soria participase de-a lungul sezonului. Acum, sportivul din Argentina a ales să-și înceapă sezonul competițional cu Winter Rally Covasna, unde va avea prilejul să piloteze un alt model Rally4, și anume un Peugeot 208 Rally4, lucru ce ne duce cu gândul că Soria vrea să atace ERC3 în acest sezon. 

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN - jurnalist sportiv autorally.ro



înapoi la lista de competiţii


Metalubs