Asociaţia AutoCrono - pagina principală despre AutoCrono şi formular de contact Caută pe Autocrono.ro
Poza zilei:

Avancronică

Avancronica
CRVC Metabond revine in 2011 cu o cupa monomarca Opel.
Campionatul Regional de Viteza in Coasta Metabond 2010 -2011 revine cu cea de-a doua etapa duminica, 29 mai 2011. Intre Balvanyos si Lacul Sf Ana este situate traseul de concurs, unde Clubul Auto Crono a pregatit toate cele necesare unei duminici excelente. Etapa face parte dintr-un total de cinci la sfarsitul carora principalii protagonisti vor fi premiati in cadrul unei festivitati speciale.
 
Desfasurata sub egida FRAS (Federatia Romana de Automobilism Sportiv), campionatul este sustinut de Consiliul Judetean Harghita si Covasna, de Directia pentru sport Harghita, Grand Hotel Balvanyos si Koz-Service S.R.L. M.Ciuc.  
 
Despre traseu, profesorul scolii de pilotaj Auto Crono, Hangu Florin ne declara:
Este un traseu clasic de coasta: virajat, alert, ingust. Contine ace de par, viraje de viteza, diferenta de nivel considerabila, cu ruperi de ritm in care pilotajul este foarte important, fara sa se neglijeze in acelasi timp performantele dinamice ale automobilului de cursa.
 
Cu ocazia celei de-a doua etape, regionalul de coasta va marca inaugurarea unei cupe dedicate automobilelor Opel indiferent de model Corsa, Astra, Kadett, Manta etc. Sub titulatura AcordAuto GSI Motorsport Trophy, se va intocmii un clasament Opel unde puncteaza toate modelele indiferent de putere, cilindree sau grupa. Initiatorul acestui trofeu este Vlad Teodor si el un participant cu un model Opel.
 
Campionatul Regional de Viteza in Coasta Metabond se doreste o alternativa mai putin solicitanta pentru Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. Avand aceleasi cerinte din punct de vedere al securitatii treseului, al implicarii comisarilor de traseu, a arbitrilor, Politiei locale si serviciilor de interventie rapida, regionalul de coasta poate reprezenta o oportunitate extraordinara atat pentru pilotii de coasta cat si pentru cei care evolueaza in raliuri.
 
Clubul Auto Crono, sponsorul principal Metabond si noul partener AcordAuto, va asteapa pe traseul de la Balvanyos-Lacul Sf Ana pentru o etapa de automobilism sportiv la cele mai inalte standarde. Atmosfera relaxata, fair-play-ul si distractia vor fi obligatorii iar ziua se va incheie cu traditionalul mincare Gulas.  
 
 
Campionatul REGIONAL de viteza in coasta incepe pe 29 mai 2010!
Avand ca preambul prima etapa desfasurata anul trecut la Sugas- Bai, Campionatul REGIONAL de Viteza in Coasta isi va continua desfasurarea cu 4 etape in anul 2011.
Probele de concurs au fost concepute pe trasee noi, in asa fel incat sa nu faca parte din campionatul national, iar din punct de vedere al securitatii pilotilor sa corespunde conform normelor FRAS. Astfel traseele programate sunt: Lacul Sf. Ana, Cozmeni, Borzont si Sugas Bai.
 
“Low cost” este conceptul propus de organizatori cu scopul de a asigura conditii de participare la un concurs de coasta si pentru acei piloti care nu dispun de fonduri financiare pentru participarea in campionatul national.
In Campionatul Regional pot participa atat piloti din campionat FRAS cat si piloti cu licenta de campionat regional, care conform noilor reglemantari FRAS este de 25 euro.
Mentionam ca la eliberarea licentei concurentii trebuie sa aiba adeverinta medicala de la medicina sportiva.
 
Sunt aceptate in campionat masini, omologate, neomologate sau de constructie proprie cu amendamentul ca sa aibaRollcage, iar scaunele, centurile de siguranta, overalul sa fie de competitie, fie cu omologare sau fie cu omologare expirata.
Ca noutate la clasamentul final de campionat la OPEN se vor acorda premii in bani la categoria Open.
Castigatorul clasamentului final la categoria cu licenta de campionat regional (Nelicentiati FRAS) va beneficia de gratuitate, la scoala de pilotaj sportiv Auto Crono.
 înapoi la lista de competiţii


Metalubs
autorally.ro
laca.ro | © Asociaţia AutoCrono - 2002 - 2021 Toate drepturile rezervate
acasă | competiţii | arhivă VTM | şcoală de pilotaj | film | vânzări auto | piloţi covăsneni | foto amatori | contact